Vare sig du planerar en karriärförändring eller bara vill fördjupa din yoga är Global Yogalärarutbildningar och workshops det bästa sättet att ta yoga till nästa nivå, och ge dig själv en gåva som kommer att förändra ditt liv!

 • 100h Global Yoga Grundutbildning – (Steg 1+2) Två långhelger tillsammans (50h) med en månads mellanrum för egenstudier med personlig vägledning samt tre månaders efterstudier för licensering (50h). Investering 16 400 sek ex 6% moms.
 • Global Yoga Kids utbildning – (40-50h) En långhelg tillsammans med möjligheten att licensera dig och arbeta vidare med personlig coaching två månader efter utbildningen. Investering 7 800 sek ex 6% moms. Tillval licensering 2 000 sek ex moms.
 • Möjlighet att komplettera och bygga vidare med flera workshops:
  • Power- Personlig träning (50h) Investering 9 800 sek ex 6% moms.
  • Anatomi/Assistering (50h). Investering 9 800 sek ex 6% moms.
  • Yoga In Life (40h). Investering 6 300 sek ex 6% moms.
  • Yin Yoga (40h). Investering 6 300 sek ex 6% moms.
  • Inversion ”From grounding to lifting” (40h) Investering 6 300 sek ex 6% moms.


OM Global Yoga grundutbildning

Den grundläggande (100-timmars) utbildningen är idealisk för dig som vill fördjupa din egen yoga och blivande lärare. Denna omfattande lärarutbildning blandar yoga traditioner från öst och väst, integrera båda till en praktisk och unik metod. Global Yoga metoden kombinerar vinyasa flöde med en betoning på god teknik och skickligt upplägg och är speciellt utformad för att uppfylla behoven hos den genomsnittliga yoga eleven. Vi kompletterar den grundläggande ramen (som består av daglig yoga praktisering) med studier i assistering, teknik, pedagogik, klasskonstruktion, österländsk anatomi, filosofi, pranayama, meditation samt introduktion till ayurveda och feng shui.
Vid anmälan får du litteraturlista, film och ungefärligt schema.

Teori och praktik
Grundutbildningen kommer att fördjupa och stärka din personliga yoga. För att ge en mer yogisk förståelse av kroppen lägger vi mycket tid på praktisering. Både i grupp och som hemuppgift. Teorisessionerna ägnas åt anatomi ur ett österländskt perspektiv, otroligt spännande! En annan viktig del av yogan förutom den fysiska är den spirituella/andliga/mentala. Tillsammans dyker vi ner i yogans filosofi och historik, vi utgår från Yoga Sutras av Patanjali. Slutligen kommer du att börja lära dig grunderna i meditation, pranayama, ayurveda, feng shui och chakra systemet.

Konsten att undervisa
Våra program fokuserar på att utveckla lärare som uppmuntrar och inspirerar, som visar lyhördhet för de enskildas behov samt gruppen. Vi börjar från grunden; att kunna undervisa skickligt, med medkänsla, integritet och säkerhet. Samtidigt som du inspireras att upptäcka din egen unika röst och stil. Vi tittar på olika yoga stilar/skolor, vad de står för/representerar och lite kort deras bakgrund. Allt för att öka din förståelse kring varför yogan ser ut som den gör idag – på 2000talet :)

Elever som slutför Global Yogas 100-timmars  lärarutbildning:

 • Lär sig konsten och vetenskapen att konstruera en dynamisk yoga klass.
 • Fördjupar sin egen praktik och förståelse av yoga.
 • Lär sig att verkligen undervisa, inte bara recitera – Kan ge sina elever ny kunskap och djupa upplevelser genom att instruera både deras kroppar, sinnen och själ.
 • Får en plattform för att utveckla sin egen stil –  Hitta din egen, unika röst som lärare.
 • Blir del av ett globalt nätverk – Global Yogalärarutbildningen är samlad kunskap från gamla och nuvarande lärare över hela världen. Genom att kliva in Global Yoga du ta del av detta globala nätverk.

Eleverna kommer också att få ett diplom efter sista helgen som de kan dela med potentiella arbetsgivare. Slutförande av detta program kommer också kvalificera eleverna för att delta i Global Yogas vidareutbildningar samt att jobba mot certifiering.

Certifiering
Vi är fast beslutna att upprätthålla en mycket hög kvalitet för undervisning och certifiering av Global Yogalärare.

Med många års erfarenhet med yoga som ett heltidsarbete har vi skapat en väg för lärare att uppnå ett riktmärke som motsvarar den högsta nivån av utbildning och kompetensutveckling: Global Yoga certifiering. En panel av ledande lärare ger dig feedback på dina hemuppgifter och observerar din klass som du spelar in på DVD.  Endast lärare som kan hålla ett rum, se elevernas kroppar, erbjuda lämpliga ändringar och justeringar, och skapa en väl organiserad och intelligent klass blir certifierade.

Lärare som blir Global Yoga certifierade kan:

1) Kan titulera sina klasser som Global Yoga.

2) Börja assistera Global Yogautbildningar.

3) Fördjupa sig i workshops och specialisera sig. Special kunskapen kan användas i bland annat personlig träning. För att skapa yogaretreats. Undervisa yogaklasser på gym, yogastudios, arbetsplatser, konvent etc.

En typisk dag:
0830-0900 Meditation
0900-1030 Gemensam klass med fokus
1030-1230 Filosofi – Yoga Sutras föreläsning och diskussion
1230-1315 Lunch
1315-1400 Österländsk Anatomi
1400-1500 Föreläsning Asana – Teknik
1500-1600 Praktik Asana – Teknik
1600-1730 Pedagogik – Teori och Praktik
1730 Avslut och frågor

 

Global Yoga Kids (40-50h Fredag-Söndag + hemuppgifter)
Att bli sedd, att få röra sig och bli berörd är för barn mycket viktiga behov. Yoga hjälper barn att må bra i kropp och sinne, bli mer medvetna om sina känslor, få bättre självförtroende och hitta lugn och koncentration. Den största skillnaden mellan yoga och andra aktiviteter är att yoga inte bygger på tävling och prestation. Fokus ligger på att må bra, varva ner och använda kroppen fysiskt, samtidigt som fantasin får spelrum. Global Yoga Kids bygger på kunskaper om barns utveckling, intressen och behov. I klasserna fokuserar vi på glädjen, processen, rörelse, lek och kreativitet. Barnen lär sig enkla verktyg som de kan använda sig av för att själva hitta lugn och harmoni i vardagen.
Innehåll:
Utbildningen ger dig teoretiska och praktiska kunskaper i pedagogik, ledarskap, barns utveckling, yoga och klassupplägg för olika åldersgrupper. Efter utbildningen har du den grund du behöver för att hålla Global Yoga Kids-kurser för barn från 2 år upp till tonåringar.
Vem kan delta? Alla är välkomna att delta på denna utbildning. Du kan välja att gå utbildningen utan att licensera dig, för att kunna förmedla yogans traditioner och tekniker till barn i din närhet. Väljer du att licensera dig kan du i egen regi eller på din anläggning leda Global Yoga Kids.
Vad innebär licensen? Efter våra tre dagar tillsammans får du hemuppgifter att jobba med för att fortsätta utvecklas och bearbeta materielet och den nya kunskap du fått. Du får sedan personlig feedback på dessa uppgifter. Senast 3 månader efter slutförd workshop och fullföljda hemuppgifter har du sedan din Global Yoga Kids-licens. (Du kan börja undervisa innan dess).
Vem kan bli licenserad Global Yoga Kids-lärare? För att kunna få licensen krävs det att du som grund antingen är licencierad yogalärare eller har en pedagogisk utbildning.
Vid anmälan får du litteraturlista och ungefärligt schema.

” The best and most beautiful things in the world can not be seen or even touched. They must be felt with the heart.” (Helen Keller)


Vidareutbildningar
Yoga är ett livslångt åtagande och källa för inspiration. Det finns alltid något nytt att upptäcka, lära och uppleva. Vi är ledande i att tillhandahålla fortbildnings möjligheter för dig att skaffa nya färdigheter för att öka din personliga praktik, lära dig nya metoder för undervisning och få nya tekniker för att arbeta med olika människor.

Program Workshops:

Power – Personlig träning (50h Fredag-Söndag + hemuppgifter)
Personlig träning inom Yoga efterfrågas mer än någonsin! I denna 3 dagars workshop lär du dig hur man bygger och anpassar program efter klienters önskemål och förutsättningar. Vi lägger mycket tid på hur du assisterar asanas samtidigt som du får en ny övningsbank speciellt framtagen för att kunna utveckla dina klienter på mattan. Med yogan som redskap kan din klient bli starkare, rörligare och mer balanserad både fysiskt och mentalt.
Vem kan deltaga: Perfekt för existerande PT´s som vill bredda sin kunskap, existerande yogalärare som vill jobba som PT samt yogalärare som vill fördjupa sin kunskap inom klasskonstruktion och assistering. Du kan även gå den som privatperson utan att ha tidigare yogautbildning.
Vid anmälan får du litteraturlista, film och ungefärligt schema.

Assistering/Anatomi (50h Fredag-Söndag + hemuppgifter.)
I denna workshop får du möjlighet att under tre dagar fördjupa dig i vår kropps anatomi och biomekanik utifrån yogans perspektiv. Du lär dig om vanliga skador i kroppen och hur du kan förebygga dessa med hjälp av yogans verktyg. Med det som grund går vi in på assistering och dess potential för att skapa insikt i (både fysiskt, mentalt och själsligt) hur du kan guida dina klienter.
Vem kan deltaga: Yogalärare som önskar fördjupa dina kunskaper om anatomin och biomekaniken kring våra vanligaste asanas. Med denna WS som grund får du en utökad kunskap att konstruera egna klasser och anpassa dem efter särskilda behov som t ex förebygga ryggont. Passar även för dig som utövar yoga för eget bruk och önskar få större kunskap om biomekanik och anatomi kring utövandet av yoga.
Vid anmälan får du litteraturlista och ungefärligt schema.

Yin Yoga (40h Lördag-Söndag + hemuppgifter )
Fler och fler lägger till Yin yoga till sina ordinarie sadhana och träningsrutiner. Yin yoga ger ett ökat flöde av energi genom att fokusera på djupare vävnader i kroppen. Därför är Yin yoga ett perfekt komplement till din mer aktiva praktisering.
Vi tittar på hur man kan praktisera Yin yoga och vilka asanas som är passande. Vi studerar dessa positioner i detalj, inklusive deras variationer och alternativ. Du lär dig även att sätta samman positionerna till mjuka flöden i logisk följd. Centrala teman och syften ligger bakom varje klass. Sist men inte minst går vi in på olika rörelser, andnings tekniker och meditationer som kan fördjupa din Yin praktik och öka flödet av PRANA i kroppen.
Vem kan deltaga: Yogalärare som vill undervisa Yin klasser. Personliga tränare som vill ge sina klienter mer rörlighet. Men även privatpersoner som vill träna Yin yoga och skapa en egen Yin rutin.
Vid anmälan får du litteraturlista, film och ungefärligt schema.

Inversions – ”From grounding to lifting” (40h Lör-Sön + hemuppgifter.)
Inversions är något som fascinerat yogis i åratal. Inversioner kan utamana vårt mod, vår perception, locka fram egot men även lugna ner, centrera och grunda. I denna workshop kommer du arbeta genom det fulla spektrat, från barnet till handstående! Du lär dig hur dom alla har sitt eget unika värde och hur de fyller olika funktioner i din praktisering.  Du kommer få tid att utveckla din egen träning med struktur och övningar som byggs upp gradvis utifrån din egen nivå – detta blir sedan din sadhana. Vi går även igenom inversioners påverkan på våra inre organ, leder, ryggrad, ämnesomsättning, känslor och energi. Delar kommer att vara utmanande men vi finns här för att stärka ditt mod och din förmåga att möta utmaningar på mattan med intelligens, tålamod och humor.
Vem kan deltaga: Yogalärare som vill fördjupa sin kunskap inom ämnet. Personliga tränare/coacher/ledare som vill guida sina klienter inom inversioner. Men även privatpersoner som vill testa eller utveckla utövandet av inversioner.
Vid anmälan får du ungefärligt schema.

Yoga In Life (40h Friday-Sunday + home assignments)
Yoga can be much more than exercise on a rubber mat. It has the potential to transform our lives and fill us with feelings like peace, joy, freedom, connection and a strong sense of being at home in ourselves. However, to tap into this potential it is not enough to do the exercises. Regardless which unfortunate tendencies we have in our lives, we can bring them into our practice, and then the practice will not change anything on a deeper level. This course aims to give the participants an insight into thoughts and strategies in yoga. Together we shall go to the heart of what it is like to be human and study the fundamental philosophy of yoga. The aim is to establish a strong connection between yoga and life, so that we can make our practice matter – both to ourselves and to our students.
For the home assignments we shall read a book (in Swedish) on the topic, and look at small bits of ancient texts (in English) to get a direct experience of the original Indian sources. Furthermore there will be exercises in self-inquiry to help us recognize the thoughts in our own lives.
Who can join the course: Experienced yoga students can sign up for this course, and it is highly recommended for yoga teachers. It is not required to have previously studied with Global Yoga.

Vid anmälan får du ungefärligt schema.
Workshopen hålls på engelska under ledning av Simon Krohn (huvudlärare) och Johanna Andersson

 

 

Behörighet
Licensierade yogalärare och erfarna elever kan anmäla sig till vidareutbildningar. Att ha gått Global Yoga grundutbildning är inget krav.

 

Inspirations dag för River Guides – En heldag per år!
Varmt välkommen till en dag fylld av klasser, en workshop, föreläsning, gemensam lunch samt diskussionsforum tillsammans med dina Global Yoga lärare. Varje år har vi ett tema som genomsyrar dagen!
Vem kan deltaga: Alla som är sugna på Global Yoga. Vi praktiserar, fikar och firar tillsammans!!!


Global Yoga Assisteringsprogram – Ett år
Global Yoga är glada att kunna presentera en ny modul under våra utbildningar – Assisteringsprogrammet! Denna modul erbjuder en unik möjlighet att förfina och fördjupa din roll som River Guide samt ge dig möjligheten att arbeta med Global Yoga teamet i framtiden. I detta program för du möjligheten att fördjupa din kunskap kring assistering, pedagogik och yogans filosofi tillsammans med Global Yoga teamet i en liten och exklusiv grupp. Som deltagare får du assistera en full grundutbildning, valfri workshop samt mentorskap och personlig vägledning av Johanna Andersson.

Gobal Yoga Assisteringsprogram innehåller:

 • Assistera Global Yoga grundutbildning
 • Assistera en Global Yoga workshop
 • En exklusiv helg workshop med fokus assistering, pedagogik och yogans filosofi. Denna workshop skräddarsys efter ditt behov.
 • Personlig handledning
 • Delaktighet i Global Yoga gruppen

Vad kommer du att få med dig:

 • Fördjupad pedagogisk skicklighet med fokus på assistering, teknik och filosofi
 • Personlig utveckling som yogalärare
 • Möjligheten att assistera och stödja avancerade elever
 • Erfarenhet av att arbeta med Johanna och Global Yoga teamet
 • Chansen att få representera Global Yoga på olika event
 • Nya vänner för livet
 • Chansen att en dag hålla egna Global Yoga utbildningar/workshops

Datum: 2016 – du önskar grundutbildning och workshop – samt en gemensam helg. Höstens datum 2016 kommer snart, ansökan för 2016 är öppen.
Plats: Sverige – du väljer stad/datum.
Lärare: Johanna Andersson och Global Yoga teamet
Investering: 15 490 sek ex moms.

”Yogan förändrade mitt liv och Johanna har stor del i den förändringen. Inte bara har jag idag ett annat lugn och en nyfunnen styrka, fysisk som mental. Mitt liv har också förändrats då jag idag till stor del jobbar med yogan som min profession. Johanna har för mig betytt mod, hon har fått mig att våga när jag tvekat, men jag har också lärt mig vikten av att vara närvarande och att tala från hjärtat. Johanna ser till att jag aldrig slutar att utvecklas och att få lära av Johanna är en möjlighet jag inte nog kan lyfta fram. Om du har chansen. Ta den!” – Camilla


Ansökan till Global Yoga Assisteringsprogram

Förkunskapskrav: För denna vidareutbildning krävs minst två års konsekvent ”vinyasa” yogapraktiserande, att du praktiserar minst 3ggr/veckan samt Global Yogas grundutbildningen eller likvärdig grundutbildning.
Hur ansöker jag? Maila info@globalyoga.se och be att få ansökningsblanketten till Global Yogas Assisteringsprogram.
Ansökningar tas emot under hela året, platserna är få och fylls snabbt upp så ansök i god tid. När du har lämnat in ansökan (mailas till info@globalyoga.se) kommer vi att meddela dig om du har blivit antagen till utbildningen inom två veckor från det att ansökan mottogs. Vi granskar din ansökan och hör av oss om vi har några frågor eller vill förtydliga något.

När du blivit antagen, skickar vi en bekräftelse med information och betalningsuppgifter. För att säkra din plats måste du skicka tillbaka en bekräftelse samt betala in depositionsavgiften.

Vi ser fram emot att höra från dig!


 

Kommentarer inaktiverade.